Samenwerking NOVEC en deelstaat Thüringen voor een betrouwbaar mobiel netwerk

Het Ministerie van Economische Zaken in Erfurt en NOVEC GmbH hebben de eerste stappen gezet voor een snelle uitbreiding van een krachtig mobiel netwerk in Thüringen, Duitsland. Hiervoor hebben Wolfgang Tiefensee (minister van Economie, Wetenschap en Digitale Samenwerking) en Thomas Schoon (directeur NOVEC GmbH) een intentieverklaring getekend. Hierdoor kunnen gebieden die geschikt zijn als standplaats voor zendmasten snel worden geïdentificeerd en dankzij modelcontracten worden ontwikkeld, wat de planningsperiode aanzienlijk verkort.

Voor Wolfgang Tiefensee (minister van Economie, Wetenschap en Digitale Samenwerking), is deze verklaring een belangrijke stap op de weg naar een gedigitaliseerde maatschappij in Thüringen: “We hebben stabiele mobiele communicatie, die overal beschikbaar moet zijn, en glasvezel tot bij de mensen thuis nodig. Kleine en middelgrote ondernemingen in onze regio hebben hoge verwachtingen van 5G, maar kijken ook uit naar een echt landelijk dekkend en stabiel 4G-netwerk.

Enkele voorbeelden van innovaties waarvoor een sterke digitale infrastructuur nodig is, zijn volgens Tiefensee: kunstmatige intelligentie, e-health en digitale landbouw. “Als vrijstaat willen wij de bedrijven die zich inzetten voor de uitbreiding van de infrastructuur ondersteunen.”        

Thomas Schoon, directeur van NOVEC GmbH, noemt de nieuwe uitbreidingsmogelijkheden een echte aanwinst voor de bevolking van Thüringen. “Mobiele communicatie is de turbo van de digitale samenleving – vandaag met 4G en morgen al met 5G-snelheid. Iedereen moet van deze snelheid kunnen genieten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij in samenwerking met deelstaat Thüringen de juiste weg hebben gekozen. Op dit moment ontbreken er in Duitsland meerdere telecommasten die voor goede mobiele dekking moeten zorgen. Daarom dragen wij als NOVEC GmbH ons steentje bij, zodat straks de inwoners van Thüringen overal in de deelstaat zonder problemen gebruik kunnen maken van een sterk en betrouwbaar mobiel netwerk.”