Over NOVEC

NOVEC is de grootste onafhankelijke aanbieder van telecominfrastructuur in Nederland. Wij bieden onze klanten, de telecomproviders, een landelijk dekkend netwerk aan telecommasten. We leggen hiermee de basis voor mobiele telecomnetwerken en maken mobiele communicatie mogelijk. Daardoor kan iedereen in heel Nederland, zowel binnen als buiten, mobiel bellen, appen en internetten.

Wij zetten ons ervoor in om mensen en bedrijven in Nederland met elkaar te verbinden.

Onze dienstverlening

NOVEC beheert en exploiteert telecommasten en hoogspanningsmasten verspreid over heel Nederland. Zowel in stedelijke als landelijke gebieden. NOVEC is onafhankelijk van de telecomoperators en biedt telecominfrastructuur aan, die voor iedereen toegankelijk is. 

Daarnaast biedt NOVEC oplossingen voor indoornetwerken.

Onze missie

Meer dan 17 miljoen Nederlanders rekenen op een betrouwbare mobiele infrastructuur met landelijke dekking. Zodat ze overal en altijd kunnen bellen, appen en internetten. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wij maken dat mogelijk.

Onze infrastructuur vormt namelijk de basis voor mobiele communicatie. Wij bouwen en beheren telecominfrastructuur die ervoor gemaakt is om door iedereen te worden gedeeld: van de mobiele operators en hulpdiensten tot IoT-netwerken, die dienen om ons te verbinden. 

Onafhankelijke infrastructuur, open voor alle partijen, betekent meer verbindingen en een betere dekking, waar je ook bent.

En omdat wij 100% eigendom zijn van staatsdeelneming TenneT is kortetermijndenken bij ons niet aan de orde. Hierdoor kunnen wij ons volledig focussen op wat goed is voor 17 miljoen Nederlanders, door te zorgen dat onze masten en netwerken zo efficiënt mogelijk worden geëxploiteerd.

Onze groep

NOVEC doet meer. NOVEC heeft en beheert niet alleen telecominfrastructuur, maar levert ook aanvullende diensten binnen haar groep.

Een groot deel van de telecommasten die NOVEC beheert is onder gebracht in een aparte BV: Open Tower Company (OTC). NOVEC voert de administratie voor OTC.

De indoor mobiele netwerken van BinnenBereik leveren in gebouwen een optimaal mobiel bereik van alle telecomproviders. Tegen een aantrekkelijk tarief per jaar. De gebouweigenaren of huurders worden hierbij volledig ontzorgd.

Duvekot Rentmeesters heeft jarenlange ervaring o.a. op het gebied van grondzaken en verwerving van locaties voor antenne-opstelpunten voor de roll-out van mobiele netwerken.

Stabiele partner

Begin 2005 ontstond NOVEC als afsplitsing van Nozema, de Nederlandse omroep-zendermaatschappij. Het aantal zendmasten en diensten nam daarna flink toe. NOVEC is voor 100% eigendom van staatsdeelneming TenneT. TenneT Holding BV te Arnhem is een Europese netbeheerder (Transmission Network operator, TSO). Het hoogspanningsnet van TenneT zorgt voor een betrouwbare elektriciteitsvoorziening aan 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland. De aandelen van TenneT zijn volledig in handen van de Nederlandse Staat.

De telecommasten die NOVEC beheert zijn onder gebracht in een aparte BV: Open Tower Company (OTC) BV. NOVEC heeft 25% van de aandelen in OTC, de overige 75% van de aandelen is in handen van APG, de pensioen uitvoerder van o.a. ABP.

De toekomst van mobiele communicatie

We zijn steeds meer mobiel verbonden met elkaar én met dingen. Internet of Things, 5G, online route-informatie onderweg, video-bellen, 112 bellen: het vergt allemaal een goed mobiel netwerk. En de vraag naar snel(ler) dataverkeer neemt steeds meer toe. 

Binnenkort zijn er zelfrijdende auto’s, wordt er geopereerd op afstand en is bijna alles verbonden met het internet. Met onze telecominfrastructuur leggen wij de basis voor nieuwe generatie netwerken, om digitale innovatie verder mogelijk maken.

Vacatures

NOVEC gelooft dat de beste manier om in je carrière te groeien is door continu te blijven ontdekken. Vernieuwing kan niet genoeg worden aangemoedigd.

Dankzij het samenvoegen van kennis, creatief werken en door de gebaande paden te verlaten, worden de juiste oplossingen gevonden.

Daarom maken wij graag ruimte voor jouw creativiteit en expertise!

Ga je uitdaging en verantwoordelijkheden niet uit de weg en wil je onderdeel uitmaken van een jonge organisatie met volop kansen en ontwikkelingsmogelijkheden?

We zijn op zoek naar een:

Allround Medewerker Landlordbeheer

Assistent Controller

Enthousiast geworden en herken je jezelf in het profiel? Dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Graag je reactie voorzien van CV mailen naar NOVEC t.a.v. solliciteren@novecmasten.com

Acquisitie n.a.v. vacature wordt niet op prijs gesteld.

Open sollicitaties zijn altijd welkom. Mocht jouw profiel passen bij een toekomstige vacature, dan ben je bij ons bekend en kunnen we je makkelijk uitnodigen voor een gesprek. Stuur je open sollicitatie naar solliciteren@novecmasten.com

Lees ook ons privacybeleid om meer te weten te komen over de verwerking van uw persoonsgegevens bij sollicitatieprocedures.

We zijn op zoek naar een:

Enthousiast geworden en herken je jezelf in één van de profielen? Dan nodigen we je van harte uit te reageren.

Graag je reactie voorzien van CV mailen naar NOVEC t.a.v. solliciteren@novecmasten.com

Kwaliteit

ISO 27001

NOVEC heeft een officieel ISO 27001-certificaat. ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging en specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS) – een systeem voor het beheren en beheersen van informatiebeveiliging. 

NOVEC is lid van de European Wireless Infrastructure Association, EWIA.