De slimme stad van morgen begint vandaag

Op 16 september 2021 vindt het Smart City Symposium plaats in stadion Galgenwaard in Utrecht. Op deze dag krijgen bezoekers antwoord op onder andere de volgende vragen:

  • Hoe kunnen bedrijven, steden en het Rijk samen de klimaatneutrale steden van de toekomst bouwen?
  • Hoe kunnen we met behulp van data nogveel slimmer en dus duurzamer wonen, werken, leren en plezier maken in de stad?
  • Hoe kun je met behulp van data en algoritmes ervoor zorgen dat je meer doelpunten scoort op het voetbalveld?


5G en Small Cells

Om 5G signalen te kunnen doorgeven zijn er op termijn meer antennes nodig dan bij 4G. Deze antennes zullen niet meer alleen hoog in masten en op daken worden geplaatst, maar ook dichter op plaatsen waar het mobiele netwerk veel gebruikt wordt, zoals lantaarnpalen en bushokjes. In de nieuwe Telecomwet wordt van gemeenten verwacht dat zij hun publieke infrastructuur hiervoor beschikbaar stellen, wat best een uitdaging kan zijn.

NOVEC verhuurt en beheert als neutrale aanbieder in heel Nederland zo’n 2.000 opstelpunten (masten) voor antennes van mobiele telecommunicatie. Door de opgebouwde ervaring met de telecomoperators en antenne-opstelpunten voor 4G, kan NOVEC daarom als partner uw gemeente ondersteunen in uw missie naar een toekomstige, slimmere en duurzamere leefomgeving. NOVEC is trotse sponsor van het symposium en beantwoordt op deze dag graag al uw vragen over mobiele dekking, 5G en small cells. Heeft u in de tussentijd al vragen? Neem dan een kijkje op de gemeenten pagina op onze website.

Naast een inspirerend en leerzaam programma boordevol informatie en voorbeelden over de slimme stad van de toekomst krijgt u op 16 september als bezoeker ook een rondleiding door stadion Galgenwaard. U hoort aansprekende keynotes van onder andere Prof. dr. Désirée van Gorp, Hoogleraar Nyenrode Business Universiteit, een  paneldiscussie met Wim Willems (gemeente Apeldoorn), Gerwin Hop (adviesbureau Over Morgen) en Ingrid de Bondt (Bureau PIP)  en u krijgt succesvolle use-cases en inzichten uit de praktijk van onder andere gemeente Den Haag, gemeente Breda, Liander, We Drive Solar & FC Utrecht.  Als kers op de taart zie je een volledig opgebouwde, virtuele stad. Bekijk hier het volledige programma.